design en fotografie

Van jongs af aan wist ik al dat ik wilde werken in de creatieve sector. Door toedoen van mijn vader werkte ik al met Apple, lang voordat het een cool merk was. Ik was altijd bezig om dingen te creëren. Als klein jochie had ik al een brede interesse in allerlei vormgevingsdisciplines en dat is eigenlijk alleen maar meer geworden. Dat zie je ook terug in de diensten die ik aanbied. Door de jaren heen ben ik specialist geworden in diverse disciplines en dat vind ik ook het leukste aan wat ik elke dag mag doen, de diversiteit. Het ene moment ben ik aan het fotograferen op vette locatie, het andere moment mag ik een huisstijl onder handen nemen of jonge talenten opleiden door mijn kennis te delen. Elke dag is anders. Love it!

mijn diensten

Huisstijlen

Of het nu gaat om een volledig nieuw merk of een refresh van je bestaande huisstijl. Geen probleem. Ik creëer een herkenbare vormtaal, kleurpalet, beeldstijl en bijpassende typogrammen en trek dit door over alle uitingen die door jouw merk of bedrijf naar buiten gebracht worden. Alle huisstijl regels leg ik vast in een style guide zodat alles geborgd is en door iedereen uniform toegepast kan worden.

Fotografie

Qua fotografie ben ik vooral een studio fotograaf en heb een eigen fotostudio in Aalsmeer. Ik schiet veel campagnebeeld voor de 4 mooiste radio merken van Nederland en hang regelmatig met mijn werk in de Abri’s in Nederland. Daarnaast is productfotografie echt een passie van mij. Lekker setjes bouwen in mijn studio om de belichting op jouw product zo fraai mogelijk te krijgen. Maar het werken met mensen in een beeld vind ik misschien nog wel het leukst.

Headshots

90% van de mensen die ik in mijn studio krijg voor een headshot zeggen: “Ik sta nooit leuk op de foto”. En ik vind het zo cool om ze aan het einde van de shoot de deur uit te laten lopen met een top foto. Door de jaren heen heb ik een systeem ontwikkeld waarin je stapsgewijs coach naar jouw perfecte portretfoto. Ik bouw het rustig met je op en neem de tijd om je tips en tricks te geven en laat je de resultaten gelijk op het scherm zien. Samen kiezen we dan jouw toppers er tussenuit. Of je hem nu gebruikt als zakelijk portret voor LinkedIn of meer casual als profiel foto voor Instagram, Facebook of misschien wel Tinder. Ik zorg dat je ervoor dat jij de uitstraling krijgt die je zoekt.

style guides

Het ontwikkelen van een stijl die bij jouw bedrijf past is één ding. Alle huisstijlregels vervolgens documenteren in een style guide is net zo belangrijk zodat de stijl consequent en over alle kanalen toegepast blijft worden. Dit hoeft niet alleen bij het introduceren van een nieuwe huisstijl, maar kan ook toegepast worden op bestaande branding.

Beeldbewerking

Ik ben mijn carrière begonnen bij een prepress bureau. Hier heb ik heel veel technische kennis opgedaan op het gebied van retouche, beeldbewerking en het maken van composities. Veel van die kennis gebruik ik vandaag de dag nog steeds. Die pas ik toe op mijn eigen geschoten beelden of aangeleverd (stock)beeld. Maar denk ook aan hoog volume beeldbewerking waarbij alle beelden dezelfde kleurtoon moeten hebben. Of één product in meerdere kleuren? Wil je een beeld waarop je op een rendier zit die door de sneeuw rent? Geen probleem.

campagne fotografie swirl studio

Workflow optimalisatie

In mijn dagelijkse werkzaamheden probeer ik zo efficiënt mogelijk te werk te gaan zodat mijn tijd en energie niet verloren gaan aan simpele of herhalende werkzaamheden. Of het nu gaat om geautomatiseerde opmaak van 100+ visitekaartjes in Indesign of terugkerende handelingen in Photoshop waar ik een custom Action voor schrijf. Efficiëntie, snelheid, gebruikersgemak en uniformiteit in de uitingen zijn het uitgangspunt. Maar denk ook aan hoe je bestanden bewaard. Gebruik je een cloud dienst en hoe is alles geback-upt? Wat is de meest handige mappenstructuur en hoe noem je je bestanden zodat je alles ook weer snel terug kan vinden? Met al dit soort vraagstukken help ik je graag.

beeldcreatie

Of je nu een ruw idee hebt of al een duidelijk plaatje in je hoofd. Samen brainstormen we over wat je wilt bereiken, kijken we naar de randvoorwaarden en doelen. Gaan we bijvoorbeeld fotograferen of gebruiken we bestaand beeld? Met jouw briefing ga ik schetsrichtingen maken en komen we tot een knaller van een (campagne)beeld.

campagne fotografie swirl studio

Trainingen

Zowel op grafisch als fotografisch gebied geef ik regelmatig cursussen en trainingen. Heb je een specifiek probleem op het gebied van kennis of heeft je een studio voornamelijk junior designers. Ik deel mijn kennis graag! Ik geef cursussen in: Adobe Indesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, grafische workflow optimalisatie, algemene fotografie kennis, productfotografie. Dit kan voor een groep zijn, maar natuurlijk ook 1:1.

DTP

Als het concept is uitgewerkt en de fotografie is goedgekeurd moet alles samen komen in de opmaak. Ook hier zal ik weer kijken waar er zo veel mogelijk gestandaardiseerd kan worden door middel van templates en basis elementen van een huisstijl of campagne vangen in een Library.